Nyheter

Nyheter

Nyheter inom SkLJ

Nytt ånglok till SkLJ

SkLJ kommer att under de närmaste åren disponera S2p 3037, f.d KTsJ 15. Loket ägs av WFJ, Wadstena-Fogelsta Järnväg, men har varit uthyrt till TJF, Tjustbygdens Järnvägsförening under de senaste åren och har därav befunnit sig i Västervik. Den 27 mars anlände ångloket till Skara, och vi är väldigt glada för att ha fått det här förtroendet från WFJ att ta hand om deras lok.


Resan från Västervik till Skara gick utmärkt och avlastningen kunde ske på kvällen den 27 mars som planerat. Z4p 314 bidrog med draghjälp. SkLJ tackar TJF för hjälp i Västervik och återigen tackar vi WFJ för att vi får låna loket!


Nu ska ångloket färdigställas för trafik. När det är klart så alla är välkomna att resa med ånglok, förhoppningsvis från mitten av maj. Ytterligare ett skäl att besöka SkLJ!  


 

 

TÅGsläpp - ett lyckat evenemang


Idag den 24 april besökte uppskattningsvis 300 små och stora barn Tågsläpp i lokstallet. Allt från barnfamiljer till kommande medarbetare, som fick veta lite om vad som pågår i lokstallet och vad som kommer att hända i vår verksamhet. En trevlig inledning på säsongen. 26 deltagare i tipspromenaden, med tre lyckliga vinnare av fina priser.

1:a pris  Joakim Roos Uvered (på bilden)

2;a pris  Malin Elmgren Skara

3:e pris  Måns Johansson Skara

Tack för besöket och välkomna åter.


OSTEXPRESSEN 2022

En bejublad komback med ånglok. På den 29:e Ostmässan kunde SkLJ bjuda på det fjärde ångloket som fått äran att framföra OST-EXPRESSEN, utöver ML 5/NÖJ 16, VGJ 29 och

VGJ 4. Många passade på att resa till och från Skara Ost-

och Delikatessmässa den 23 och 24 september vid Vilans Fritidsområde.  Se bildspel nedan från dagarna.